Scout

Scout är Hönö Missionskyrkas scoutverksamhet och riktar sig till barn från tredje tom åttonde klass.
Att vara scout i församlingen handlar om att värna om naturen, vara en god kamrat och lära känna Jesus. I scouterna får man bland annat lära sig friluftsliv, hur man eldar, hugger ved, gör knopar och laga mat över öppen eld.
Scouterna är uppdelade i patruller om ca 8-10 scouter. Just nu finns det fem patruller totalt. Varje patrull har ett eget namn och egna ledare. Oftast gör man något i patrullen, och ibland är alla tillsamman allihop i kåren.

I scouterna får man också åka på kämpalek, hajk och läger. I slutet på hösten så åker scouterna iväg på hajk och övernattar. Första veckan på sommarlovet så är det scoutläger, det görs tillsammans med andra scoutkårer och är årets höjdpunkt!

Scout hålls främst i SMU-gården, en gång i veckan (från september till november respektive från mars till juni). Uppstarten för scouterna hösten 2017 är 13 september 18.30.

Här anmäler du dig: http://www.scouterna.se/hitta-scoutkar/scoutkar/smu-pa-hono/

Varmt välkommen till scout!

Vill du veta mer kontakta: kårchef Malin Stenson scout@honomissionskyrka.se

ScoutKastrull