Symöten

Symote

Symöten hålls varannan vecka på torsdagar kl. 18.00 i Hönö Missionskyrkas festsal. Det brukar vara mellan 40-50 damer från både Öckerö och Hönö, som troget kommer till samlingarna.

Inledningsvis är det musik, sång, dikt eller bibelord och bön. Sedan blir det ”kaffe-paus” då livligt samtal pågår! Man bjuds på god smörgås och god kaka. En serveringsgrupp ansvarar varje gång. För närvarande är det 7 serveringsgrupper.

Ofta får symötena besök av någon, som berättar och visar bilder från resor eller från olika missionsuppdrag. Ibland är det person från den egna församlingen, som berättar eller på annat sätt bidrar. Samtalet vid bordet måste också få sin tid! Många har inte fått ”prata” med så värst många under veckan, som gått.

En viktig programpunkt är lotterierna! ”Årorna”, som dras, kostar 20 kr och ger vinstchans i  4 till 5 dragningar. Alla vinster är skänkta av medlemmar, och pengarna går till olika missionsprojekt. Bidragen har fått vara till hjälp i indianbyar i Eucador, Barn i Nöds arbete Dominikanska Republiken, och till Pantzè-sjukhusets sjuksköterskeutbildning bl.a. Men handarbete hinns en del också och skickar plagg till Rumänien och Ukraina. Men, obs., många deltar utan handarbete. Det är helt frivilligt!

Kyrkans pastor deltar så ofta han kan. Mötena avslutas vid 19.30-tiden med andakt, sång och bön.

Kontaktperson: Birgit Andersson birgit@edvardssons.nu