Hej kära församling!

 

Tiden går snabbt och jag har nu snart varit iväg i 3 veckor hemifrån. Resan började i Amazonas, Brasilien, då jag fick vara med på en konferens ute i indianstammen Sateré Mawés territorium. Det var en lång resa dit, runt 30 timmar med båt (medströms), tillbaka till Manaus (motströms) hade båten drygt 40 timmar… fast jag och mina vänner från Ray of Hope tog oss tillbaka snabbare med andra snabbgående båtar och bil sista biten. Då tog resan runt 10 timmar. Roligt att få se andra delar av Amazonas där jag tidigare inte varit.

 

Men så häftigt att få komma till detta område, där de flesta inte ens pratar portugisiska, utan bara sitt eget språk sateré. Att få möta indianerna som bor långt ute i djungeln och se en bit av deras kultur. Under konferensen tog 32 emot Jesus och de döpte 3 personer i floden.

 

Jag har också hunnit med ett par dagar på Barn i Nöds center Kärlekens Hem i Manacapuru. Alltid lika roligt att komma dit och möta alla barn och tonåringar!

 

Nu har jag snart varit en vecka på Dominikanska Republiken och besökt vårt center här. Det har varit fina dagar och möte med massor av barn! Förra året när jag var här var det ovisst hur arbetet framöver skulle komma att bli, men nu ser jag hur allt löst sig på ett fantastiskt sätt.

 

Förra året kom beskedet att alla barn från 4,5 års ålder ska vara i skolan hela dagen. Det gjorde att alla barn som tidigare tillbringat förmiddagen eller eftermiddagen på Hannacentret nu inte längre kunde göra det.

 

Men Aracelis och Alba hade då en idé om att ta in yngre barn, från 3 års ålder, på förmiddagarna. Sen ville vi heller inte helt släppa dem som tidigare varit med i aktiviteterna så vi öppnade upp för dem 3 eftermiddagar i veckan, efter skolan. Och till min stora förvåning så kommer praktiskt taget alla! Det var runt 100 barn dessa eftermiddagar! Och på förmiddagarna är det runt 50 småttingar och dom är så otroligt söta med alla sina små flätor på huvudet!

 

En fantastisk sak som Aracelis berättade var att en av dessa små, Juliana 3,5 år, hon gick varje dag hem och berättade allt om dagen. Hon berättade vad hon fått lära sig om Jesus och resultatet av det är att nu är hela familjen med i kyrkan! Denna lilla söta 3,5-åring har vunnit hela sin familj för Jesus!!!

Känner mej verkligen glad över att se att arbetet på centret fortsätter och att det också växer! Kvinnorna som arbetar på Hannacentret gör ett fantastiskt jobb!

 

Nu på söndag reser jag tillbaka till Amazonas och har några sista dagar där, då mycket ska hinnas med. Jag ska besöka vårt andra centret Lyckliga Barn i djungelstaden Autazes, på utflykt med en grupp som går engelskakurs hos Ray of Hope och lite andra möten. Tiden springer på snabbt och snart har hela månaden gått… Men jag känner mej glad och tacksam för allt jag fått se och uppleva!

 

Tack för att ni är med mej i förböner!

Varma hälsningar från Azua i Dominikanska Republiken!

Karin