Bön i Hönö Missionskyrka

Bönen är uttryck för människans gemenskap och samtal med Gud, som del i gudstjänsten, i mindre grupper eller enskilt. Den gemensamma bönen är lovprisning, tacksägelse, överlåtelse och förbön. Den kan också ge inspiration till den enskilda andakten. Psaltaren som bönbok och Herrens bön hör till ett gemensamt kristet arv, som förenar kyrkan i alla tider och på alla platser.

Tidebön

När man känner att de egna orden inte räcker till i bönen, så är tidebön en god hjälp i att umgås med vår Herre. I tidebönerna förs ett samtal mellan Gud och människan. Gud talar till sitt folk och folket svarar i sång och bön, med ord som Gud själv lagt i vår mun.

Våra samlingar är:

Tisdag morron kl.07.00 ber vi en morgonbön (”Laudes”) efter Bjärka-Säbys ordning. Laudes innehåller läsningar från Psaltaren (Jesu Bönebok) som bas, någon hymn och bibelläsning från gamla & nya testamentet, samt en inre, enskild bön och Herren Bön.

Torsdag kväll kl 21.00 ber vi en bön inför natten (”Completorium”) i samma ordning; med hjälp av Psaltaren och Bibeln, samt en stund med ”förbön” för Kristenheten i stort&smått. Vi ber för församlingens ledning, alla verksamheter & dess ledare samt en tyst inre enskild bön & Herrens Bön.

Välkommen att stämma in med den världsomspännande Kyrkan!

Kräftkällan.

Bön, sång & gemenskap.

Frukostbön.

Onsdagar kl.07:00 samlas vi till bön för våra öar och vårt land med mera. Det är 45 minuter bön sedan äter vi en enkel frukost tillsammans.

Varmt välkommen!