Här kommer en hälsning från ett varmt Amazonas. Jag kom tillbaka hit i måndags efter en dryg vecka i Dominikanska Republiken. Arbetet på Hannacentret i DR fungerar riktigt bra och vi har 104 barn som regelbundet kommer och är med i de olika aktiviteterna. Marta och de andra som jobbar där gör ett fantastiskt arbete med alla dessa barn! Jag verkligen beundrar dem för det är inget enkelt arbete de utför. Men för alla barnen betyder det oändligt mycket. Vi får fina rapporter från skolan där barnen verkligen utvecklas och går framåt.

Nu har jag drygt en vecka kvar här i Brasilien och det är många platser och byar som ska besökas under dessa dagar. Imorgon, tisdag, åker vi till Autazes som är ett nytt center där vi arbetar sen drygt ett år. Där finns också runt 100 barn som kommer till centret varje vecka och får mat och även hjälp för att bättre klara skolan. Det är hit till Autazes som våra söndagsskolebarn på Hönö samlat in pengar.

På fredag ska jag till en plats en liten bit från Manaus där runt 15 familjer slagit sig ner på ett nytt område. De bor i hus med plast som väggar och de har ingen annan stans att ta vägen. Jag var där för drygt en vecka sen och nu ska vi tillbaka för att göra en fest för de 30-40 barnen som bor där. Där har jag tänkt använda pengarna jag fick med mig från senast jag besökte symötet hemma och köpa matpaket och dela ut till familjerna. De är i stort behov av hjälp!

Det börjar också se ut som att bli en svår tid framöver för människorna som bor ute i djungeln här i Amazonas. Vattnet i floden har gått ner 2 meter på bara några dagar… Totalt hörde jag att floden hittills gått ner nästan 15 meter sen i juni, och det verkar som den kommer att sjunka ändå mer. Jag blev riktigt chockad när jag fick se bilder från en av hamnarna här i Manaus. Jag tog en båt därifrån för drygt en vecka sen och vet var vattnet stod då, och nu är det som en stor strand man får köra ut på för att komma till vattnet. Det medför stora problem att vattnet sjunkit så mycket och så snabbt. Det är inte vanligt att det går så fort. Be gärna för människorna som bor utefter floderna, för det ser ut som de kommet att få det mycket svårt om vattnet fortsätter att sjunka och inget regn kommer. Den riktiga regnperioden börjar inte förrän i december.

Varma hälsningar från mig på plats i Amazonas! Massor av välsignelse till er alla!

Karin Johansson