Hej kära församling!

 

Nu börjar min tid i Brasilien för den här gången lida mot sitt slut och det är dags att åka hem, men jag ville skicka en liten hälsning från ett varmt och soligt Amazonas! För några veckor sen stod jag framme i kyrkan och berättade om en av platserna där vi jobbar med Barn i Nöd. Det är även dit som våra söndagsskolebarn samlar in pengar. På centret ”Glada Barn” i Autazes var jag igår och hälsade på. Som alltid är det en härlig upplevelse att komma dit och träffa barnen och dem som jobbar där.

Barnen framförde ett litet program för mig och som vanligt får jag sitta där och försöka hålla tillbaka tårarna när jag får höra vad centret betyder för barnen. Det är fantastiskt!

 

Det som grep mig mest igår var en av flickorna som läste upp ett poem till mig. Innan hon började läsa berättade en av lärarna att denna flicka, som är 8 år gammal, inte kunnat läsa eller skriva. Hon hade haft stora svårigheter i skolan och lärarna visste inte riktigt vad de skulle göra. Men läraren hon hade i sin stödgrupp på centret bestämde sig för att hon skulle inte ge upp. Flickan grät men hon vägrade ge upp försöken med att lära henne och efter många om och men stod hon där igår och stavade sig igenom detta vackra poem. Det är fantastiskt att se och förstå att centret är med och förändrar förhållandena i detta område!

 

Jag hade också köpt med mig popcorn, kakor och klubbor som jag delade ut bland barnen, så det var verkligen fest! Det fantastiska med detta var att innan jag delade ut godsakerna till alla barn så berättade jag om våra flickor från söndagsskolan på Hönö som sålt julkort och gett pengarna till barnen i Amazonas! När jag berättade detta för barnen igår så hade de stora ögon och de blev otroligt glada! Pastorn som ansvarar för centret skickade en speciell hälsning till dessa härliga tjejer på Hönö!

 

Med varma hälsningar från Karin Johansson

DSC_0015

DSC_0073