Hallå ja,

Vi har kommit väl igång med årets DTS (Discipleship Training School/Lärljungaskola) som startade 7 januari. Vi har fått våra nya studenter att känna sig välkomna på basen där de ska bo de kommande månaderna. Mission:Europe DTS som jag leder har i år 5 studenter från 5 nationer. Gud är trofast att sända oss ”rätt” personer och vi står i tro på att vår skola ska bära långvarig frukt och multiplikation i och genom dessa radikala Jesus efterföljare. När man hoppas och ber för större antal i skolan kan man lätt bli besviken när platserna inte fylls upp, men Gud har uppmuntrat och lärt mig att vara trofast i det lilla och att vara helhjärtad i det jag gör – och likaså om att växt, långvarig frukt och multiplikation i Guds Rike börjar med att bygga något sunt och stadigt – endast hälsosamma plantor växer och bär frukt. Gud ledde mig till en vers i 2 Tim 2:2 där det står:

”Mitt barn, hämta nu kraft i den nåd som finns hos Kristus Jesus. Det du har hört av mig inför många vittnen ska du anförtro åt pålitliga personer som i sin tur ska kunna undervisa andra.”

Med andra ord, investera speciellt i andra som redan från början är redo att ge budskapet vidare. Lär andra som vill lära andra, som lär andra… Det är träd som snabbt bär frukt och multiplicerar sig. Lite som bilden av ett ”släktträd”. Gud sa i skapelse, var fruktsamma och multiplicera er – detta gäller även i den andliga familjen.

Just nu söker jag även förståelse hos Gud om hur jag kan ”bygga med guld” som Paulus pratar om i 1 Kor 3:9-17. Gör vi verkligen skillnad i det andliga, i det eviga? Har det jag gör kortvarig eller långvarig frukt?

”Vi är Guds medarbetare, och ni är Guds åker, Guds byggnad. Med den nåd som Gud gett mig har jag som en kunnig byggmästare lagt grunden, och nu bygger en annan vidare på den. Men var och en måste tänka på hur han bygger. Ingen kan lägga en annan grund än den som är lagd, Jesus Kristus. Om någon bygger på den grunden med guld, silver och ädelstenar eller med trä, hö och halm, så ska det visa sig hur var och en har byggt. Den dagen ska visa det, för den uppenbaras i eld och elden ska pröva hur vars och ens verk är. Om det verk som någon har byggt består, ska han få lön. Men om hans verk brinner upp ska han gå miste om lönen. Själv ska han dock bli frälst, men som genom eld. Vet ni inte att ni är Guds tempel och att Guds Ande bor i er?”

Våra studenter är lite äldre än de flesta DTS studenter brukar vara – mellan 25 och 30 år. De har rest långväga ifrån Brasilien, Mexiko, Peru/Spanien, England… och Norge – och de har starka vittnesbörd. Emilia träffade Spanjoren i England på en konferens. Precis innan Emilia gick upp på scenen för att berätta om vår skola i Norge, hade Gud sagt till Daniel ”Du ska höra på vad hon har att säga”. Därefter reste han till Norge i tro på Guds ledning. Han sa till oss häromdagen: ”Det är svårt att vara här – med språket och att lämna min säkra plats och mina vänner – men det känns ännu bättre att vara i Guds plan. Jag vet att han vill att jag ska växa här med er.”

Vi är privilegierade att ha dem här och få dela livet i åtminstone 6 månader. Jag känner mig ”redo” efter att ha planerat och bett för vår skola hela hösten – att investera min tid, kraft och hjärta för att de ska känna Jesus djupare, stadigare och mer levande.

Vi sammarbetar tätt med en annan DTS som har 8 studenter. Vi har all undervisning ihop dessa 12 veckor. Två veckor har gått under temana ”Hur kommunicerar Gud?” och om ”Bön och Lovsång”. Nästa vecka har vi om ”Förlåtelse och Omvändelse”. Det är ofta en tung och viktig vecka för många – med tydliga andliga kamper för att ta itu med synd och svåra upplevelser i livet.

Om det är en vecka jag önskar ni bad speciellt för, så är det denna vecka!

Vi hörs. Frid. // Emanuel

12630804_10154450895224881_682550895_o

12636901_10154450896254881_636214463_o  12632831_10154450892634881_1699363029_o 12597015_10154450889284881_1009935111_o