Samverkan

Hönö Missionskyrka är inte bara en byggnad. Den består av många personer som engagerar sig för olika saker och inom olika verksamheter på våra öar. Nedan följer några verksamheter som vi samverkar med.

Språkcafé

Varje torsdag kl 17.30 – 19.00 inbjuder föreningen ÖSI (Öarna Samverkan Integration) till Språkcafé. Till språkcafét kommer många av de nyanlända som finns i vår kommun. Vi tränar läxor tillsammans, spelar sällskapsspel, har pyssel för barnen och fikar tillsammans. Vi välkomnar både nya och gamla öbor. På språkcafét finns möjlighet att träffa människor från andra kulturer som har mycket att lära oss och som det är spännande att utbyta erfarenheter med.

Följ ÖS! Öarna-samverkan-integration på Facebook för mer info.

"Knuttarna"

Gemenskap, motorcyklar och kaffe!

Andakter på Solhöjdens & Bergmans äldreboende

Genom Öckerööarnas kristna råd har vi fått chansen att ha sångandakter på våra äldreboenden.

Det brukar bli ungefär två tillfällen per termin som Hönö Missionskyrka ansvarar för.

Vi som deltar i sånggruppen är daglediga, då tiden för sångstunderna är kl 11.00-11.30 (torsdag på Bergmans & fredag på Solhöjden).

Vi sjunger enkla läsarsånger och psalmer, som våra gamla känner igen och kan sjunga med i.

Alla kyrkor deltar, och schemat planeras från Öckerö församling.

Just nu är det ju besöksförbud. Men vi hoppas komma igång så snart det går.

Vi behöver bli fler sångare och musiker! Så kom med och sjung för en tacksam publik!