Jag har en vän på mitt jobb som är ifrån Colombia. Genom hennes barns förskola lärde hon känna en familj ifrån Brasilien. Familjen hade en del svårigheter och bestämde sig för att närma sig Jesus, det var så jag kom in i bilden! De ville vara med min vän ifrån Colombia och hon bjöd med mig att träffa dem. De längtade efter något mer i livet och bestämde sig helt enkelt som familj för att ge hela tro-på-Gud biten en chans. Tillsammans ed min vän fick de en gudsupplevelse och sedan dess har deras liv fått en totalförvandling. Det är en familj som ivrigt söker Gud och delar gärna sin tro med sina vänner. Ganska snart efter att de blev frälsta bestämde de sig för att döpas. I sommar gifter dom sig och jag är bjuden på bröllopet. Det ska bli väldigt roligt att gå på brasilianskt bröllop med hela tjocka släkt som kommer ifrån hela världen! 🙂 Jag är väldigt glad för deras skull och att dom har fått lära känna Jesus.

Sen dom bestämde sig för att bli kristna, har jag och min vän träffat dem varje fredag kväll för att läsa Bibeln, dela livet och närma oss Gud tillsammans. Dom är nya i tron och bokstavligt desperata att lära sig hur det är att följa Jesus i vardagen. De första fredagskvällarna var det bara vi och familjen men det fantastiska är att nu har det skett en stor växt i den gemenskapen på grund av att dom tar med sina vänner. Därför blir det mycket tid med dessa goa latinamerikaner i Skien! Jag förstår inte helt vad som händer men jag är glad att Gud leder mig till så många människor som är hungriga efter Gud.

Vi skojar om att det har blivit en kyrka. I fredags fick jag och en av mina studenter förmånen att be tillsammans med en tjej som bekände sin tro på Jesus och ville bli frälst, det var en gripande och vacker stund. Varje gång gör Gud något nytt, det är spännande att vara i ett sammanhang med latinamerikaner där man inte riktigt kan planera, men bara följa den Helige Ande och behovet hos människorna. Vi turas om att vara i olika hus och jag får hela tiden nya bekantskaper med latinamerikaner och norrmän. Jag ser fram emot att ta med latinamerikanerna till den församling vi har startat, ”2:42 Skien”, så vi kan ha en gemenskap allihopa!

Roligt att du ville läsa från min vardag. Nu åker jag på en missionsresa till Tyskland med mina studenter på DTS:en. Ha det bra och vi ses till sommaren! Kram Emilia Johansson! emilia@norgardens.com

Latinoskväll!

På ett Brasilianskt bibelstudie är det alltid mat!

Skien.

Promenad i Skien.

20160314_192802

Pizzakväll med tjejer i “2:42 Skien”.

Jag och Abner leder lovsång! :)

Jag och Abner leder lovsång! 🙂