En varm hälsning från Amazonas

Vi möttes på flygplatsen i Amsterdam, vårt UMU-team från Norge och Karin. Två norrmän, tre svenskar och en tysk, tillsammans påväg till djungelstaden Manaus i Brasilien, mitt i Amazonas. Vi blev upphämtade av Karins goda vänner från Ray of Hope, som också öppnat upp sitt hem för oss, de dagar vi inte är ute på floden. Vi hoppas kunna vara till välsignelse för många under våra tre veckor här.

I morse blev vi upphämtade tidigt för en dagstur till Manacapuru, där Barn i Nöd har byggt ett fantastiskt fint hjälpcenter för upp emot 80 barn. De välkomnade oss varmt, speciellt Karin såklart, då de vet att centret inte varit där om det inte varit för henne. Efter deras uppträdande av tacktal, drama och sång, så var det vår tur på scen. Vi fick bjuda på några goda skratt från vår komiske norrman, improviserat dramatiserat bibelord och fartig lovsång. En succé, tror jag… 🙂

Inte bara fick vi möta barnen, men vi fick senare privilegiet att göra flera hembesök och be för deras familjer. Det var starkt. Ärligt talat, det känns i hjärtat att se hur de lever, speciellt i denna tid av kris när vattennivån på floden är rekordhög och de små husen är översvämmande. Vi såg dem bygga gångbroar till sina hus, och förhöjda golv inomhus. (Det är ett stort problem i djungeln just nu, så när vi ska ut på floden och till byar i morgon så har vi många matpaket med oss till familjen som lider extra mycket). Jag insåg mer och mer hur viktigt hjälpcentret är för så många barn och deras familjer. Där, mitt i den hårda brasilianska slummen, får barnen känna hopp om en annan framtid, och de får veta att Gud bryr sig om dem.

En dag att vara tacksam över med många upplevelser som är svårt att ta in.

I helgen ska vi ut på floden tillsammans med ett annat missionsteam från USA. Be att vi ska vara lyhörda för Guds ledning och att vi kan få tydligt visa Hans kärlek.

Vi hörs om några dagar,

Take Care!

Emanuel med team

 

9c9ae8a6fc271c082dc0ce4752e14994