Hej församlingen!
Sen drygt en vecka så befinner jag mig i Amazonas (Brasilien) och igår (fredag) kom jag tillbaka till Manaus efter 6 dagar ute på floden. Har varit ute med ett till största delen amerikanskt läkarteam som har tagit emot folk i olika byar ute i djungeln. Det har varit väldigt bra! 5 läkare, 3 sjuksköterskor och en tandläkare tog emot runt 500 pers under dessa dagar… 🙂 Jag har hjälpt till så att folk fått läsglasögon, vi kollade vad de behövde och delade ut olika styrkor på glasögonen, det blev över 500 par! Vi satte också upp ett apotek där patienterna fick gå och hämta ut medicin efter läkarbesöken.
En dag tillbringade vi på ett av centren som Barn i Nöd understöder, det kom så massor av folk så till slut fick dom stänga grinden och sätta stopp för läkarna klarade inte av mer. Det är ju väldigt varmt också… Det har också varit ett härligt team från Ray av Hope med tolkar och andra för specifika uppgifter. Vi har haft väldigt roligt! Även om jag fått höra berättelser om barn som gör så ont i hjärtat… Man får ta del av både glädje och sorg när man är ute så här och möter människorna i deras vardag.
Men det känns fantastiskt att få vara med på sådana här äventyr och tillbringa flera nätter i hängmatta under ett myggnät. Det är häftigt att se hur folk kommer i småbåtar och kanoter från alla håll för att få hjälp av läkarna. Det är långt till närmaste sjukhus, även om det ibland finns små hälsohus i byarna. Men det kanske bara i bästa fall har öppet någon gång i veckan och de har för det mesta ingen medicin att kunna ge ut. Så att ett läkarteam kommer på detta sätt är en stor välsignelse för folket i byarna.
Denna helgen är vi kvar i Manaus och sen på måndag ska jag besöka Barn i Nöds andra center som ligger i djungelstaden Manacapuru, drygt en timma från Manaus med bil. Men då har jag bara med mig tre personer. Det blir roligt att komma dit och träffa barnen igen och även ta en promenad i området där barnen bor och göra hembesök. Sen kommer jag hinna med ytterligare en liten tur med övernattning i djungeln för att besöka byar med Ray of Hope innan jag åker hem i slutet av nästa vecka. Tack för att ni kommer ihåg oss i bön!
Varma hälsningar från Amazonas!
Karin Johansson