Påskvandring

I eftermiddagssolen på långfredagen var vi ett trettiotal förväntansfulla påskvandrare som mötte upp vid Missionskyrkan. Idén till detta har Lars burit med sig under flera år men inte riktigt vetat hur den skulle genomföras. En test gjordes i bönegruppen förra året då några tappra vandrare trotsade regn och blåst men blev rikligt belönade då solen bröt igenom efter halva tiden. Nere vid bokhandeln fick vi då se dubbla regnbågar. Det kändes lite som ett tecken om att fortsätta påskvandrandet i större skala då vi hade fått en försmak av löftesbågen.

Vandringen i år genomfördes i grupper om 7-8 personer där någon li varje grupp läste färdiga texter och böner om Jesu Golgatavandring  vid 14 stationer från Konferensängen ner till Länkarnas. Där avslutades vandringen med att vi gick ut på den gamla bryggnocken och, de som ville, kastade en sten som symbol för vår synd i glömskans stora hav.

Tror säkert att denna vandring kommer att upprepas. Tanken är att kunna bjuda med grannar och kompisar eftersom tröskeln är låg och det inte krävs något personligt mer än att gå och lyssna. Jag är övertygad att många skulle vilja närma sig påskens stora under på detta sätt.

 

Lars Fredén